Перформанс

Перформанс

2002, видео документација
Избрухов Културни Базен, Крањ, Словенија

Делување кое се реализираше без најава во просторот на панк заедница, во паузата помеѓу два музички настани. Делото ги испитува реакциите на одредена супкултурна заедница кон поинаквото однесување, кое навидум се заканува да ја наруши сигурноста на групата. ОПА и Виалка изведоа едноставна акција преместувајќи обични предмети во просторот, што во таа околина беше сфатено како абнормално и проблематично однесување.

АвторОПА и Виалка
2018-08-21T17:20:48+00:00 ноември 3rd, 2013|Categories: Осврти, Галерија, Блесок бр. 92|