Остен биенале, 2013

/, Галерија, Блесок бр. 93/Остен биенале, 2013

Остен биенале, 2013

Атанас Ботев
I F**K You, 2013. Mасло на платно, 195×285см
Благојче Бане Наумоски
Позитив-негатив-рефлексија, 2013.
Aкрил на платно и ренгенски снимки, 195х285см
Драган Караџиќ
Тек и талог, 2013.
Mасло на платно, 195х285см
Глигор Чемерски
Оплакување, 2013. Комбинирана техника (акрил, масло-пастел) 195х285см
Глигор Чемерски
Времиња не поминати, 2013. Комбинирана техника (акрил, масло-пастел) 195х285см
Јеонгмин Сух
Моливи, 2013. Цртеж, графит на хартија и објекти, 195х285см
Марк Фризинг
Пушти ги соништата кон небото, како птици кои се осмелиле да полетаат, 2013. Масло на платно, 195×285см
Мице Јанкуловски
Форма, 2013. Aкрил на платно, 195×285см
Мирјана Крстева Масети
XCVIX, 2013. Mасло на платно, 195×285см
Невзат Бејтули Кица
Црвениот коњ, 2013. Mасло на платно, 195х285см
Ниче Василев
Актерка, 2013. Масло на платно, 195×285см
Новица Трајковски
Молитва, 2013. Mасло на платно, 195×285см
Павле Кузманоски
Сведоци, 2013. Mасло на платно, 195×285см
Петар Митров
Круг, 2013. Mасло на платно, 195х285см
Симонида Филипова Китановска
Стојмен Стоилов
Човек и животно, 2013. Mасло на платно, 195×285см
Татјана Манева
Пејсаж на сонот, 2013. Aкрил на платно, 195х285см
Тијана Којиќ
Аутомахија II, 2013. Kомбинирана техника на метални плочи, 195×285см
Тони Шулајковски
Гласник на новото време, 2012. Aкрил на платно, 195х285см
Венцеслав Антонов
Композиција 2, 2013. Mасло на платно, 195×285см
Владимир Величковиќ
Слегување-фиг.VIII, 1988. Mасло на платно, 285х195см
Владимир Илиевски
Парк, 2013. Mасло на платно, 195×285см
Златко Гламочак
Без наслов, 2013. Mасло на платно, 195×285см
Зоран Малиновски
Птици, 2012. Mасло на платно, 195×285см
АвторОстен биенале, 2013
2018-08-22T12:44:25+00:00 јануари 3rd, 2014|Categories: Изложба, Галерија, Блесок бр. 93|