Камил Писаро

Камил Писаро

Avenue l’Opera
1881
Монмартр ноќе
Кафе
Колиба в снег
Полиња
Магла
Дрвја во градината
Девојче што шие
Жетва
1896
Слана
Куќи
Ридот Жале
Дождлив Монмартр
Сончев Монмартр
1897
Утринско сивило
Овоштарник
Поетот и селанката
Понт Ну
Железнички мост
Црвени покриви
Руен
Автопортрет
Мостот Север
1890
Плоштадот во Ла Рош Гијон
1867
Патничка кочија
Пат
Градина со дрвја во цут
1877
Musee d’Orsay, Париз
Селска патека
АвторКамил Писаро
2018-08-22T13:33:01+00:00 мај 1st, 2002|Categories: Изложба, Галерија, Блесок бр. 26|