Глигор Чемерски – Гиче

/, Галерија, Блесок бр. 107/Глигор Чемерски – Гиче

Глигор Чемерски – Гиче

Глигор Чемерски – Гиче ( Кавадарци 1940 – Скопје 2016)


Глигор Чемерски, Блесок број 03; осврт на Борис Петковски, Дијалог со животот

Глигор Чемерски, Блесок број 28; осврт на Влада Урошевиќ, Слоевите на македонската почва во сликите на Глигор Чемерски

Глигор Чемерски, Блесок број 56; осврт на Златко Теодосиевски „Новиот и (не)познатиот Чемерски“

Глигор Чемерски, изложба, Блесок број 75

2018-08-22T12:35:52+00:00 мај 31st, 2016|Categories: Изложба, Галерија, Блесок бр. 107|