Владимир Георгиевски

/, Галерија, Блесок бр. 113/Владимир Георгиевски

Владимир Георгиевски

Исус Христос го подарува своето срце, 2000, живопис, 220х100 см
Св. Георги, 2005, живопис, 133х156 см
Час по анатомија, 1993, акварел на хартија, 125х95 см
Моето царство не е од овој свет, 1993, акварел на хартија, 125х95 см
Богородица од Леуново, 2007, акрилик на картон, 100х80 см
Платното на Вероника, 2008, акрилик на картон, 100х80 см
Сеќавање на мајсторот од Фиренца I, 2008, aкрилик на картон, 100х80 см
Сеќавање на мајсторот од Фиренца III, 2008, aкрилик на картон, 100х80 см
Светиот дух, 2002, висок релјеф – обоен гипс, 40х50 см
Риба, 2003, колаж, 50х47 см
2018-08-22T12:34:34+00:00 јуни 12th, 2017|Categories: Изложба, Галерија, Блесок бр. 113|