Вилијам Блејк

Вилијам Блејк

Авел пронајден мртов (ок. 1825)
Исконски дни (1794)
Создавањето на Адам
Данте Вергилиј порти на пеколот
Голема црвена жена ламја облечена во сонце
Венчавка на Рајот и Пеоколот
Вител од љубовници
АвторВилијам Блејк
2018-08-22T13:32:00+00:00 август 1st, 2002|Categories: Изложба, Галерија, Блесок бр. 27|