Билјана Василева

/, Галерија, Блесок бр. 89/Билјана Василева

Билјана Василева

Keep Calm and Have a Vagina
Изгубена невиност
Keep Calm and Have a Vagina
Користете еколошко гориво! (масло и акрил на платно, 120×100 см.)
Keep Calm and Have a Vagina
Тореадорка (акрил на платно, 120×100 см.)
Keep Calm and Have a Vagina
Портокалово распетие (акрил на платно, 90×80 см.)
Keep Calm and Have a Vagina
Минималистичкаја (акрил на платно, 120×100 см.)
Keep Calm and Have a Vagina
Филозофскиот клуб на Поп и Марсо (масло и акрил на платно, 90×80 см.)
Keep Calm and Have a Vagina
Лебдечки вагини (масло и акрил на платно, 100×90 см.)
Keep Calm and Have a Vagina
Приказни, уште приказни (комбинирана техника на платно, 70×55 см.)
Keep Calm and Have a Vagina
Keep calm (комбинирана техника на платно, 90×80 см.)
Keep Calm and Have a Vagina
Мачката и главите (акрил на платно, 70×55 см.)
Keep Calm and Have a Vagina
Точкест автопортрет (масло и акрил на платно, 75×100 см.)
Keep Calm and Have a Vagina
Црни ракавици
Keep Calm and Have a Vagina
Некој да не ми ја видел главата? (акрил на платно, 60×80 см.)
Keep Calm and Have a Vagina
Нозе широко отворени (акрил на платно, 80×60 см.)
Keep Calm and Have a Vagina
Акт без глава (масло и акрил на дрво, 35×45 см.)
Keep Calm and Have a Vagina
Мало распетие (масло и акрил на дрво, 35×45 см.)
Keep Calm and Have a Vagina
Третиот човек (масло и акрил на дрво, 45×35 см.)
Keep Calm and Have a Vagina
Контемплација (масло и акрил на дрво, 35×45 см.)
Keep Calm and Have a Vagina
Патетичен (масло и акрил на дрво, 45×35 см.)
Keep Calm and Have a Vagina
Црвено-син акт
Keep Calm and Have a Vagina
Нозе во воздух (туш и молив на хартија, 45×32 см.)
Keep Calm and Have a Vagina
Сегледачкото око (туш на хартија, 45×32 см.)
Keep Calm and Have a Vagina
Гола пијанистка (туш на хартија, 49×38 см.)
Keep Calm and Have a Vagina
Убавицата и старецот (туш на хартија, 45×32 см.)
Keep Calm and Have a Vagina
Самозадоволување (јаглен на хартија, 33×24 см.)
Keep Calm and Have a Vagina
Нема жени, нема плачење (туш на хартија, 33×24 см.)
Keep Calm and Have a Vagina
Торзо (молив на хартија, 24×33 см.)
Keep Calm and Have a Vagina
Тројство (туш на хартија, 24×33 см.)
Keep Calm and Have a Vagina
Мост (молив на хартија, 45×32 см.)
Keep Calm and Have a Vagina
Оргија на мртвите (јаглен на хартија, 40×33 см.)
Keep Calm and Have a Vagina
Ментална оргија (јаглен на хартија, 40×33 см.)
Keep Calm and Have a Vagina
Будење
Keep Calm and Have a Vagina
Глава
Keep Calm and Have a Vagina
Изгубено семејство
Keep Calm and Have a Vagina
Клучалка
Keep Calm and Have a Vagina
Стисок
Keep Calm and Have a Vagina
Клупа
АвторБилјана Василева
2018-08-22T12:46:25+00:00 мај 9th, 2013|Categories: Изложба, Галерија, Блесок бр. 89|