In Memoriam – Драган Петковиќ (1952 – 2004)

/, Галерија, Блесок бр. 152/In Memoriam – Драган Петковиќ (1952 – 2004)

In Memoriam – Драган Петковиќ (1952 – 2004)

Брутално црвено
кобминирана техника, 1987
Радоста на живеењето, детал
МСУ, Скопје, 1986
Динамичка површина на црвеното
1977-78
Furioso
кобминирана техника, 1987
Игри на симултаноста 1
масло на платно, 1977
Нагризување
акрил на платно, 1976-77, Љубљана
Настојувања
кобминирана техника, 1987-88
објекти од циклусот Тек
кобминирана техника, 1977-82
објекти од циклусот Варијации на зададена тема
1982
од циклусот Дијалог со Моне
боица на хартија (без други податоци)
Дијалог со Моне IV
боица на хартија, 1999
Дијалог со Моне XXIX
боица на хартија, 2000
Дијалог со Моне XXIX (2)
боица на хартија, 2000
Дијалог со Моне XXV
боица на хартија, 2000
Дијалог со Моне XXVII
боица на хартија, 2000
Дијалог со Моне XXVIII
боица на хартија, 2000
Радоста на живеењето, детал
МСУ, Скопје, 1986
Радоста на живеењето
МСУ, Скопје, 1986
Радоста на живеењето
МСУ, Скопје, 1986
Радоста на живеењето
МСУ, Скопје, 1986
Радоста на живеењето
МСУ, Скопје, 1986
Претчуство
масло на картон, 1975, Љубљана
Радоста на живеењето
МСУ, Скопје, 1986
Сепарации 1-3
кобминирана техника
Структури
кобминирана техника, 1987
Структури
кобминирана техника, 1988
Жолто
1978
Драган Петковиќ пред Радоста на живеењето
МСУ, Скопје, 1986
Драган Петковиќ
фото: Дане Давков
АвторДраган Петковиќ
2024-01-28T12:58:05+00:00 јануари 20th, 2024|Categories: Изложба, Галерија, Блесок бр. 152|