Глигор Чемерски

Глигор Чемерски

Св. Ѓоргија и ламјата XV
65×55, 1997
масло на платно
Св. Ѓоргија и ламјата XI
65×55, 1996
масло на платно
Св. Ѓоргија и ламјата VI
100×70, 1993
масло на платно
Оплакување XIX
35×25, 1996
масло на платно
Византиска глава
60×50, 1990
масло на платно
Апокриф – сончев
50×60, 1997
масло на платно
Охриѓанки I
65×55, 1997
масло на платно
Сликар
95×75, 1998
масло на платно
АвторГлигор Чемерски
2022-05-12T07:58:29+00:00 април 30th, 2022|Categories: Изложба, Галерија, Блесок бр. 143|