Изложба: Нове Франговски

/, Галерија, Блесок бр. 136/Изложба: Нове Франговски

Изложба: Нове Франговски

Минувачи, 1982, акрилик на платно, 198 х 120 (сопственост Национална галерија на Република Северна Македонија)

5. Варијација II, 1976, масло на платно, 120 х 80

9. Разгледување на експонати, 1971, масло на платно, 100 х 100

10. Летот на птиците, 2006, масло на платно, 80 х 130

11. Немирен сон, 1970, масло на платно, 125 х 100

12. Кловн, 1968, масло на платно, 100 х 90

15 Игра, 1970,масло на платно, 120 х 100

17. Слободата, 1969, масло на платно, 100 х 80

18. Магична игра, 1970, масло на платно, 135 х 180

19. Луѓе XXV, 1983, акрилик на платно, 130 х 190

20. Луѓе XXVI, 1981, акрилик на платно, 123 х 140

24. Луѓе XX, 1982, акрилик на платно, 70 х 110

26. Порта, 1991, масло на платно, 120 х 80

36. Треперење, 1993, акрилик на хартија, 111 х 178

38. Чекајќи го Марко, 1993, акрилик на хартија, 111 х 178

39. Плодови на војната, 1968, масло на платно, 45 х 75

42. Нике, 2005, масло на платно, 80 х 60

44. Немири, 2004, масло на платно, 50 х 50

52. Немири – Харлех, 2005, масло на платно, 35 х 50

64. Минувачи, 1989, акрилик на платно, 61 х 50

65. Минувачи., 1988, акрил на платно, 70 х 50

66. Луѓе VIII, 1981, акрилик на платно, 50 х 50

Оро, 2016, акрилик на платно, 80 х 480

Од циклусот „Собитија“, 2015, акрилик на платно, 240 х 160

2021-04-03T19:09:39+00:00 март 31st, 2021|Categories: Изложба, Галерија, Блесок бр. 136|