Дванаесеттиот дијалог

//Дванаесеттиот дијалог

Дванаесеттиот дијалог

Роман од Том Петсинис (2008)

Превод од англиски: Игор Исаковски.

Едиција с.р., книга 04

Во Дванаесеттиот дијалог, дијалозите ги водат: Мојсеј и Маркс, Верлен и Рембо, Хемингвеј и Кафка, Сервантес и Борхес, Хомер и Платон, Ниче и св. Павле, Кјеркегор и Леопарди, Ибзен и Стриднберг, Достоевски и Толстој, Гете и Клајст… * * *Од мигот кога ќе ја отворите оваа книга, ве пречекува чуден и несекојдневен свет. Ова е привлечно раскажување, изведено едноставно и со вештина.Ник Ричардсон * * *Том Петсинис е многу софистициран писател. Романов е достоен наследник на неговиот претходен,Францускиот математичар, од многу критичари оценет како ремек-дело. Сенди Форбс

Цена: 590 ден.

Купи

ISBN 9778-9989-928-84-0, 14×20 см., 352 страници
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:

  • Био-библиографска белешка
АвторТом Петсинис
ПреводИгор Исаковски
2018-12-06T09:04:12+00:00 декември 5th, 2012|Categories: Uncategorized|