Осврти

1 01, 2003

Реди Мејд-от и македонскиот театар

2018-08-21T17:21:45+00:00 јануари 1st, 2003|Categories: Осврти, Театар/Филм, Блесок бр. 30|

врз примери од претставите „Македонска крвава свадба“ и „Македонска приказна“ Македонскиот театар, усвојувајќи ги и развивајќи ги постулатите на постмодернизмот, [...]