Критика

//Критика
11 07, 2022

Директно до дното: кратка историја на нечесноста на Приједор

2022-07-12T07:21:33+00:00 јули 11th, 2022|Categories: Критика, Литература, Блесок бр. 144|

Директно до дното: кратка историја на нечесноста на Приједор   Иако страстен „книшки молец“, морам да признаам дека лете обично [...]

30 03, 2022

Критиката како дијалог

2022-04-04T05:25:50+00:00 март 30th, 2022|Categories: Критика, Литература, Блесок изданија, Блесок бр. 142|

(кон „Книжевноста низ критичка визура“ од Ана Мартиноска, издание на Институтот за македонска литература, Скопје, 2021) Веќе подолго време актуелни [...]