30 08, 2013

Светлината ве чека на рецепција / The Light Awaits You at Reception

2018-12-21T10:45:37+00:00 август 30th, 2013|Categories: Поезија, Книги, EvaTas|

Избрана поезија од Игор Исаковски, на македонски и англиски. (2013)Превод од македонски: авторот. Уредници: авторот и Румена Бужаровска.Едиција EvaTas, книга 14напиј се многу вода,како [...]

16 06, 2013

Ги сакам исплуканите / Volim popljuvane / I Love the Ones They Spit On

2018-12-21T10:45:38+00:00 јуни 16th, 2013|Categories: Поезија, Книги, EvaTas|

Избрана поезија од Миле Стоиќ, на македонски, хрватски и англиски. (2013) Авторски избор.Превод на македонски: Игор Исаковски.Превод на англиски: Чарлс Симиќ, [...]