Изложба

//Изложба
30 03, 2022

Whiteness as Property. Racism and Ownership, Кунстлерхаус Виена

2022-04-04T05:25:22+00:00 март 30th, 2022|Categories: Изложба, Галерија, Блесок изданија, Блесок бр. 142|

Курирана од Ана Хофнер екс-Првуловиќ*12.02.-06.06.2022 Кураторката на изложбата Ана Хофнер екс-Првуловиќ* објаснува: „Whiteness as Property. Racism and Ownership се обидуваат [...]

1 11, 2021

МСУ со голема изложба на најпрогресивните уметници од Југоисточна Европа

2021-11-15T19:15:10+00:00 ноември 1st, 2021|Categories: Изложба, Галерија, Блесок бр. 140|

    На 29 септември, во Музејот на современата уметност – Скопје се отвори голема меѓународна изложба со наслов „Гледај [...]