Изложба

//Изложба
30 10, 2022

Ретроспективна изложба „Пат за Волкодери – Ретроспектива“, дела од македонскиот уметник Симон Узуновски, Музеј на современата уметност – Скопје

2022-11-06T12:09:12+00:00 октомври 30th, 2022|Categories: Изложба, Галерија, Блесок бр. 147|

На 13 септември во Музејот на современата уметност – Скопје се отвори ретроспективната изложба „Пат за Волкодери – Ретроспектива“ со [...]

11 07, 2022

Културен печат – Интервју со Емил Алексиев, куратор на ретроспективната изложба на Димитар Кондовски

2022-07-12T07:08:35+00:00 јули 11th, 2022|Categories: Изложба, Галерија, Блесок бр. 144|

Фасцинантен одзив имаше на отворањето на ретроспективната изложба на дела од Димитар Кондовски во Националната галерија – објект Даутпашин амам. [...]