Блесок бр. 99

//Блесок бр. 99

ноември-декември, 2014

9 11, 2014

Бил Калахан

2018-08-21T17:20:42+00:00 ноември 9th, 2014|Categories: Осврти, Звук, Блесок бр. 99|

СОНУВАЧОТ-БОКСЕРПо долго, долго време, го сети студот на лицето. Високо во планините, опкружен со дрвја и шумски ѕверки, годишните времиња [...]

9 11, 2014

Кабаре

2018-08-21T17:20:42+00:00 ноември 9th, 2014|Categories: Поезија, Блесок бр. 99|

Во чадот од цигарите на мртвите војници во нивните метални извици симнувај сѐ како острици на богати одрази се вкрстуваат [...]

9 11, 2014

ВИСТИНСКИ ПОЕТСКИ ВОДОТЕК

2018-08-21T17:20:42+00:00 ноември 9th, 2014|Categories: Критика, Литература, Блесок бр. 99|

(кон поетската книга Вистинска вода од Владимир Мартиновски)Новиот поетски ракопис на реномираниот македонски поет, раскажувач, есеист, книжевен теоретичар и универзитетски [...]