Блесок бр. 59

//Блесок бр. 59

март-април, 2008

10 05, 2008

од „Рабови“

2018-08-21T17:21:11+00:00 мај 10th, 2008|Categories: Поезија, Блесок бр. 59|

меѓу притаените огледала, тој го воскреснува александар македон од мозаиците, фризовите и релјефите: врз коишто сè уште слетува еден орел: [...]

10 05, 2008

Цртежот

2018-08-21T17:21:12+00:00 мај 10th, 2008|Categories: Осврти, Галерија, Блесок бр. 59|

Од каталогот кон изложбата во „Мала Галерија“ (10.04.–11.05.2008)#1 Цртежот секојпат ми причинувал големо задоволство заради неговата непосредност и едноставна техника. [...]