Блесок бр. 50

//Блесок бр. 50

септември-октомври, 2006

7 10, 2006

Куќа од јазик

2018-08-21T17:21:23+00:00 октомври 7th, 2006|Categories: Поезија, Блесок бр. 50|

превод: Игор Исаковскиод истоимениот избор поезијаОдново градам куќа. Од неартикулирани гласови. Од синџири на гасеници. Китки коприва во цут… Од [...]

7 10, 2006

Три песни

2018-08-21T17:21:23+00:00 октомври 7th, 2006|Categories: Поезија, Блесок бр. 50|

(Од циклусот Пет љубовни писма) Ништо не е повидливо и ништо не е поприсутно од твоето отсуство: ни детските шепоти [...]