Блесок бр. 43

//Блесок бр. 43

јули-август, 2005

1 07, 2005

Јазикот вели

2018-08-21T17:21:31+00:00 јули 1st, 2005|Categories: Поезија, Блесок бр. 43|

превод од англиски: Игор ИсаковскиЈазикот вели: Пред Јазикот стои јазик. Јазикот е дамчеста трага која доаѓа од онаму. Јазикот вели: [...]

1 07, 2005

По војна

2018-08-21T17:21:31+00:00 јули 1st, 2005|Categories: Поезија, Блесок бр. 43|

превод од англиски: Елизабета БаковскаЧудно сега да се сеќаваме на оние што еднаш беа поживи од нас самите. Чудно да [...]

1 07, 2005

Café do Brasil

2018-08-21T17:21:31+00:00 јули 1st, 2005|Categories: Проза, Литература, Блесок бр. 43|

Утринска спонтаност ПОЧЕТОЦИ, ЧИТАТЕЛСКАТА ЉУБОПИТНОСТ ЗА ПОЧЕТОЦИ. ОСТАТОКОТ Е НЕВАЖЕН. ФАТАЛНОСТА НА ПОЧЕТОЦИТЕ, ПОЧЕТОЦИТЕ, ПОЧЕТОЦИТЕ. – ДЕНОТ ЗАПОЧНА НАВИСТИНА ДОБРО. [...]