Блесок бр. 41

//Блесок бр. 41

март-април, 2005

1 03, 2005

Опседнатост со сликарската онтологија

2018-08-21T17:21:34+00:00 март 1st, 2005|Categories: Осврти, Галерија, Блесок бр. 41|

Драган Петковиќ (1952-2004)#1 Еден од најлојалните приврзаници на апстрактниот дискурс во македонската ликовна уметност е Драган Петковиќ. Со неодамнешната негова [...]