Блесок бр. 38

//Блесок бр. 38

септември-октомври, 2004

1 09, 2004

од Баналии

2018-08-21T17:21:36+00:00 септември 1st, 2004|Categories: Поезија, Блесок бр. 38|

Превод од словенечки: Лидија Димковска* КАКО И ОБИЧНО СЕ ВРАТИ ДОЦНА. Немаше повеќе причини за хармонија. Нештата станаа банални, животот [...]

1 09, 2004

Обраќање со поезија и песна: Африкански простувања – премногу софистицирани за Западот

2018-08-21T17:21:36+00:00 септември 1st, 2004|Categories: Есеи, Литература, Блесок бр. 38|

IV Меѓународен книжевен фестивал Берлин (21 септември – 2 октомври 2004) Оваа година Јужна Африка слави десет години демократија. Земјата [...]