Блесок бр. 129

//Блесок бр. 129

ноември – декември 2019

18 12, 2019

Мурали

2019-12-27T11:59:34+00:00 декември 18th, 2019|Categories: Изложба, Галерија, Блесок бр. 129|

Ви ја претставуваме фотогалеријата на муралите насликани на годинешниот 8. Стрит артс фестивал во Мостар на кој учествуваат уметници [...]

18 12, 2019

Кои се десетте најдобри раскази на светот?

2019-12-27T12:00:13+00:00 декември 18th, 2019|Categories: Критика, Литература, Блесок бр. 129|

Антологијата на „Темплум“ Десетте најдобри раскази на светот (Темплум, 2019) е вистинско освежување на македонската книжевна сцена. Реткост е појавата [...]