Џим МекГара

/Џим МекГара
Џим МекГара 2018-08-21T17:17:52+00:00

Project Description

Џим МекГара дипломирал Уметности и англиски јазик, а магистрирал Уметности и Либерални студии како и Убави уметности и Креативно пишување. Предава Современа поезија и Креативно пишување на Универзитетот „Јужна Индијана“ во Евансвил. Уредник е во списанието за литература Southern Indiana Review и директор на поетскиот фестивал RopeWalk Reading Series во Њу Хармони, Индијана. Пишува поезија, проза и есеи. Објавува во многу списанија ширум САД, има книжевни настапи на разни универзитети, во библиотеки, книжарници итн. Во периодот од 1999 год. до сега има добиено над 15 книжевни награди и грантови за литература.

Related Articles