Џек Галмиц

/Џек Галмиц
Џек Галмиц 2018-08-21T17:17:55+00:00

Project Description

Џек Галмиц е роден 1951 година во Њу Јорк, каде што се стекнал со образование и се оженил. Автор е на стихозбирката Од сите нешта, и на книгата проза Кај Фу Јен Тонг и други раскази, како и на пет хаику збирки: Ефекти на светлината, Небесен театар, Едноставен круг, Камен гулаб и За врабец.

Related Articles