Јурген Ненѕа

/Јурген Ненѕа
Јурген Ненѕа 2018-08-21T17:18:22+00:00

Project Description

Јурген Ненѕа, роден 1957 година во Есен, пишува поезија, раскази, радио драми, специјални радио прилози и приредува книжевни изданија. За поезијата има добиено повеќе литературни признанија, меѓу кои и Наградата за лирика Меран. Последни книжевни изданија се „Ротацијата на колибрито“ (2008) и „Јаболко и кос“ (2012).

Related Articles