Јорданка Белева

/Јорданка Белева
Јорданка Белева 2018-08-07T18:06:42+00:00

Project Description

Јорданка Белева (1977) е бугарска писателка. Магистер е по бугарска филологија и библиотекарство, и доктор по библиотекарство и информатика.

Добитничка е на национални награди за поезија и проза. Авторка е на книгите „Пењоари и бродови“ (2020), „Надморското ниво на љубовта“ (2011), „Таа“ (2012), „Клучеви“ (2015), „Пропуштен момент“ (2017) и „Ќедер“ (2018).

Работи во бугарското собрание.

Related Articles