Јовица Тасевски – Етернијан

/Јовица Тасевски – Етернијан
Јовица Тасевски – Етернијан 2018-08-21T17:17:47+00:00

Project Description

поет, есеист, критичар, преведувач. Роден е на 25 јули 1976 година во Скопје. Дипломирал на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје. Директор и главен уредник на издавачката куќа „Макавеј“ од Скопје. Член на ДПМ од 2000 година.
Автор е на книгите: Нешто се слуша (поезија, 1995), Визии, глагол (поезија, 1997), Веда (поезија, 1998), Постојното, плимата (критики и есеи, 2000).

Related Articles