Јелена Никодиноска

/Јелена Никодиноска
Јелена Никодиноска 2018-08-21T17:18:16+00:00

Project Description

Јелена Никодиноска (1989) е студент по Англиски јазик, литература и цивилизација со Француски како втор и странски јазик на факултетот Нова-Сорбона Париз 3. Моментално аплицира за мастер студии по Француски јазик и литература. Нејзините литературни интереси вклучуваат пост-колонијални студии (француски и англиски), родови студии, и роман на 19-ти и 20-ти век. Таа е страсен фотограф и сака да танцува, и им се радува на моментите поминати со семејството и пријателите.

Related Articles