Јасна Котеска

/Јасна Котеска
Јасна Котеска 2018-08-21T17:17:49+00:00

Project Description

Јасна Котеска (1970, Скопје, Македонија). Работи како асистент на Универзитетот Свети Кирил и Методиј и како предавач во Центарот за женски студии во Скопје. Магистрирала литература на Универзитетот во Скопје и родови студии на Централно-Европскиот Универзитет. Работи како уредник и како уредник за сексуалности во списанието Идентитети.

Јасна Котеска била уредник на Блесок критика

Контакт: jasnakoteska@yahoo.com

Related Articles