Јанко Нинов

/Јанко Нинов
Јанко Нинов 2018-08-21T17:17:46+00:00

Project Description

поет. Роден е на 27 јули 1972 година во Скопје. Студирал класична филологија на Филолошкиот факултет во Скопје. Член на ДПМ од 1993 година.

Автор е на книгите: Семири во сечило (поезија, 1992), Орјатско кале (поезија, 1992), Огласување на височината (поезија, 1993), Ојдипод (поезија, 1996).

Добитник е на наградата на „Студентски збор“ за дебитантска книга.

Related Articles