Шарон Хас

/Шарон Хас
Шарон Хас 2018-08-21T17:17:37+00:00

Project Description

Шарон Хас, р. 1966 година во Рамат-Ган. Има завршено студии по религија и култура во Тел Авив. Предавала литература и филозофија на универзитетот во Тел Авив. Нејзината прва поетска книга Мајката планина ја нема е објавена во 1997 година и за неа ги има добиено наградите за дебитантска книга од Советот за литература и култура на Израел и стипендијата Лези Хексли. Учествувала на меѓународните фестивали во Ротердам, Ерусалим и Струга.
Живее и работи во Тел Авив.

Related Articles