Чунг Чин-Ји

/Чунг Чин-Ји
Чунг Чин-Ји 2018-08-21T17:18:20+00:00

Project Description

Чунг Чин-Ји докторирала на Националниот универзитет во Сингапур, во областа на деконструкцијата и феноменологијата. Објавува во Nebula, Ol3media, Indian Review of World literature in English, KRITIKE: An Online Journal of Philosophy, SKASE Literary Journal and Thirty First Bird Review, Linguistic and Literary Broadbased Innovation and Research, и Humanicus: an academic journal of the Humanities, Social Sciences and Philosophy. Во изминатите четири години работи на Националинот универзитет, како предавач (модули и изборни предмети). Учествувала на конференицијата по повод 100 години од раѓањето на Брехт (Данска, 2006), и на 25-та годишница од Здружението на теоретска култура (Ирска).

Related Articles