Христина Панџаридис

/Христина Панџаридис
Христина Панџаридис 2018-08-21T17:18:17+00:00

Project Description

Христина Панџаридис е бугарска писателка и поетеса. Завршила студии по новинарство и корпоративни комуникации на Софискиот универзитет „Св. Климент Охридски. Пишува раскази и хаику. Во 2011 г. излегува нејзиниот прв роман „Гнев“ во коавторство со Димитар Стојанов). „Сто мајки и сто татковци“ е нејзин прв расказ преведен на македонски јазик.

Related Articles