Хенк ван Керквијк

/Хенк ван Керквијк
Хенк ван Керквијк 2018-08-21T17:18:00+00:00

Project Description

Хенк ван Керквијк (Дејвид Винвуд) ја започнал книжевната кариера уште додека одел на школо, каде што неговите соученици му ги изведувале крвожедните измислици. Верува дека поезијата е поопасна од ФБИ или Интерпол. Од тогаш наваму, Ван Керквијк добил многу награди за своите романи и збирки раскази. Во меѓувреме, пишува поезија, на холандски и на англиски, по преселбите во Англија и Ирска.

Related Articles