Ханјонг Џеонг

/Ханјонг Џеонг
Ханјонг Џеонг 2018-08-21T17:17:50+00:00

Project Description

Роден е во Чунгју, Кореја, 1958. Дипломирал современа корејска поезија, докторирал на Универзитетот Кјеонги. Џунган Дејли Њуз го проглазува за најдобар млад критичар во 1980.
Поезија првпат објавува во 1985. Досега објавил три збирки: Состанок со странецот (1990), Тажниот Санта Фе (1994) и Приказни за Нана (1999).
Уредник е на PoemCafe.

Related Articles