Хал Сировиц

/Хал Сировиц
Хал Сировиц 2018-08-21T17:18:15+00:00

Project Description

Поезијата на Хал Сировиц е преведена на девет јазици – турски, хебрејски, јапонски, исландски, шведски и други. Тој е најпопуларниот странски поет во Норвешка. Автор е на четири книги поезија, а петтата ќе ја издаде Беквотерс прес од Омаха, Небраска,САД. Лиз Розенберг напиша критика за неговата поезија за Холинс критик.

Related Articles