Ф.Л. Бастет

/Ф.Л. Бастет
Ф.Л. Бастет 2018-08-21T17:17:56+00:00

Project Description

Ф. Л. Бастет е роден во 1926 година. Студирал книжевност и археологија и бил првиот професор на Археолошкиот универзитет во Лејден. Потоа работел како куратор во Националниот музеј на старини во Лејден. Освен научните трудови, Бастет објавил голем број збирки поезија и раскази. Траги-комичниот расказ Феликс е првпат објавен во 1986 година.

Расказот на Ф.Л. Бастет е дел од антологијата „Горко-слатки парчиња“, издание на Блесок

Related Articles