Фросина Стојковска

/Фросина Стојковска
Фросина Стојковска 2018-08-21T17:18:23+00:00

Project Description

Фросина Стојковска (1986) е автор на збирката раскази „Од друга страна“, приредувач на антологијата на аргентински раскази „Потекло на зборот“, како и преведувач на дел од расказите во неа. Работела како проектен координатор на културниот проект citybooks, во кој учествувала и како фотограф и видео-артист за Скопје. Работи како уредник во издавачката куќа Слово љубве и во истоименото списание за книжевност, кое излегува на српски јазик, како главен уредник е на студентското списание „Излез“ и како преведувач од и на шпански јазик.

Related Articles