Уша Акела

/Уша Акела
Уша Акела 2018-08-21T17:17:57+00:00

Project Description

Уша Акела е автор на збирката поезија „… Кали танцува. И јас исто така…“, a има објавено и компакт-диск со поезија, заедно со флејтистот Стив Горн. Основач е на Поетскиот карван, здружение кое организира поетски читања и работилници за луѓето во болниците и згрижувалиштата. Учествувала на Струшките вечери на поезијата во 2006 година. Го уредила блокот за македонската поезија и фотографија во списанието Borderlands.

Related Articles