Томас Шапкот

/Томас Шапкот
Томас Шапкот 2018-08-21T17:17:56+00:00

Project Description

Томас Шапкот (1935) од неодамна е пензиониран професор на катедрата за Креативно пишување на Универзитетот во Аделаида (Јужна Австралија). Во моментов престојува во Канбера, како добитник на наградата Херолд Вајт од Националната библиотека на Австралија. Автор е на повеќе од 50 книги поезија, проза, критики, итн. Меѓу поновите наслови се издвојуваат романот Борачи на духот (2004) и збирката поезија Гуската на Чехов (2000). Добитник е на бројни награди, меѓу кои и Австралиски Ред (1989) и Патрик Вајт (2000).

Related Articles