Техила Хакими

//Техила Хакими
Техила Хакими 2018-11-26T10:55:53+00:00

Project Description

Техила Хакими е современа поетеса и прозаистка од Израел. Го објавила графичкиот роман Во водата, за кој ја добила книжевната награда од фондацијата Јехошуа Рабиновиц. Авторка е на збирката песни Ќе работиме утре, за која ја добила Бернштајновата книжевна награда.

Во 2018 година е стипендистка на Меѓународната книжевна програма при Универзитетот во Ајова.

Нејзиното најново дело е збирката новели Друштво. По професија е инженерка.

Related Articles