Стефани Семлер

/Стефани Семлер
Стефани Семлер 2018-08-21T17:18:21+00:00

Project Description

Стефани Семлер е професор по филозофија на колеџот Северна Вирџинија.

Се занимава со историја на филозофија, особено античка филозофија и рана модерна филозофија; метафизика, епистемологија, филозофија на умот, етика и естетика. Д-р. Семлер дипломирала уметност на колеџот Отис во Лос Ангелес, магистрирала филозофија на Универзитетот во Рено, Невада а докторирала на Универзитетот на Калифорнија во Санта Барбара.

Живее во Александрија, Вајоминг, САД, со сопругот Џим Бејкер и нивниот жолт лабрадор Филодемус.

Повеќе: https://sites.google.com/site/stephaniesemler0/

Related Articles