Станко Павлески

/Станко Павлески
Станко Павлески 2018-08-21T17:18:10+00:00

Project Description

СТАНКО ПАВЛЕСКИ (1959, Ерековци, Прилеп, Македонија). Живее и работи во Скопје.
Адреса: Македонска Преродба 100, 1000 Скопје, Република Македонија
Контакт: + 389 2 2045 002, pavleskis@gmail.com, pavleski@flu.ukim.edu.mk

Самостојни изложби
2007 – Нови Сад (Србија), Мали Ликовни Салон
2006 – Скопје, Музеј на современа уметност, Скопје/Мала Станица (заедно со Т. Аџиевски)
2003 – Скопје, Јавен културен центар ТОЧКА (заедно со Т. Аџиевски)
2000 – Букурешт (Романија), Музеј на Романската литература
1998 – Скопје, Музеј на град Скопје
1997 – Њујорк (САД), La MaMa Gallery (заедно со Ж. Вангели)

Групни изложби
2006 – Скопје, „Широко отворени очи“, Национална галерија; Хамбург (Германија), Кампнагел
2005 – Скопје, „Дијалози – Македонската уметност денес“, Национална галерија; претходно излагана во Подгорица (СЦГ), Париз (Франција), Рим (Италија),
2003 – Скопје, „Концептуален дискурс“, Музеј на современа уметност, Скопје
2002 – Скопје, „Опасни врски“, Музеј на современа уметност, Скопје; Охрид, Куќа на Робевци и Уранија

Related Articles