Срѓан Папиќ

/Срѓан Папиќ
Срѓан Папиќ 2018-08-21T17:17:52+00:00

Project Description

Пишува куси раскази.
Роден е на 26.10.1977 во Зрењанин.
Апсолвент е на Филолошкиот факултет во Белград, на групата за српска книжевност и јазик со општа книжевност.
Книги: Задачи по трудољубивост, (2000, коавтор); Дневник (2001, коавтор, 6-то априлска награда на Белград); Проект Кортасар (2002, коавтор); Непремостливи разлики (2001).
Објавува во бројни списанија во Србија и Црна Гора, како и во некои словенечки, македонски и канадски списанија. Преведуван на словенечки, англиски и грчки.
Е-пошта: srdjanpapic@yahoo.com

Related Articles