Срѓан В. Тешин

/Срѓан В. Тешин
Срѓан В. Тешин 2018-08-21T17:17:51+00:00

Project Description

Срѓан В. Тешин е роден во 1971 во Југославија, каде што и живее. Објавил многу текстови: раскази, роман, драма, поезија, студии, есеи. Некои од неговите дела се преведени на англиски. Уредник е на списанието „Северни бункер“ во Кикинда.

Related Articles