Сирил Вонг

/Сирил Вонг
Сирил Вонг 2018-08-21T17:17:54+00:00

Project Description

Сирил Вонг (1977) е автор на четири збирки поезија: тивко веднење, крајот на неговата орбита, одоздола: отсуство и неодбележано богатство. Добитник е на книжевната награда за Најдобар млад уметник на Сингапур, а трипати е номиниран за Пушкартовата награда во САД. Меѓународно, неговите песни се објавени во различни книжевни списанија и антологии (САД, Канада, Нов Зеланд, Хонг Конг, Обединетото Кралство, Германија, Малезија, и Италија).

Веб сајт: http://www.cyrilwong.com

Related Articles