Симона Јованоска

/Симона Јованоска
Симона Јованоска 2022-04-04T10:39:24+00:00

Project Description

Симона Јованоска, родена 1985 во Гостивар. Економски факултет во Скопје, отсек маркетинг.

Во 2015 ја објавува дебитантската книга раскази „Ги најдов во најдлабокото“ во издание на „Или-Или“.

Во 2019 второ место на конкурсот на дневниот весник „Нова Македонија“ за расказот „Последниот кат“.

Во 2021 го објавува својот прв роман „Денот на црвот“ во издание на „Или-Или“.

Related Articles