Сашо Димоски

/Сашо Димоски
Сашо Димоски 2018-08-21T17:18:17+00:00

Project Description

Роден 1965 година. Се занимава со фотографија и компјутерска графика. Работел во Македонска Телевизија и пишувал за културната редакција на „Утрински весник“ и „Глобус“, а е соработник на првото електронско списание за култура во Македонија – „Блесок“. Од 2007 година работи како фотограф на археолошки истражувања. Во моментов е надворешен соработник – истражувач во Регионалниот центар за дигитализација на културното наследство.

Related Articles