Сашо Газдич

/Сашо Газдич
Сашо Газдич 2018-08-21T17:18:14+00:00

Project Description

Сашо Газдич дипломирал социологија на Факултетот за социологија, политички науки и новинарство. Работел во Движење за култура на мирот и ненасилството. Подоцна, се вработил во Мировниот институт. Во јануари 1995 магистрирал на Факултетот за општествени науки, каде што и докторирал во 1998. Член е на филозофската едиција АУТ. Објавил книга куси прози и есеи, Насилство и пост ( Апокалипса, 1997).

Related Articles